Zatiahnuté
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Väzenie po útoku na policajta. Ladislava stíhajú väzobne
Zdielať na

Väzenie po útoku na policajta. Ladislava stíhajú väzobne

KOŠICE / Päťdesiatšesťročný Košičan Ladislav, ktorý v pondelok takmer zrazil policajta, je stíhaný väzobne. Vo štvrtok o tom rozhodol sudca košického okresného súdu. Muža obvinili z útoku na verejného činiteľa a z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Ladislav čelí obvineniu, že v mestskej časti Pereš nerešpektoval výzvy policajtov na zastavenie vozidla. Nielenže pokračoval v jazde, navyše auto nasmeroval na jedného z policajtov.

"Po opakovaných výzvach na zastavenie vozidla a vypnutie motora však vozidlo opätovne nasmeroval na zakročujúcich policajtov, pričom jeden z nich sa opäť rukami odrazil od kapoty auta a pokúsil sa otvoriť dvere na strane vodiča, čo sa mu však nepodarilo," informuje hovorkyňa košickej polície Lenka Ivanová. 

Aby nedošlo k ohrozeniu života ďalších ľudí, policajt použil služobnú zbraň, ktorá zasiahla koleso vozidla. Muž aj napriek tomu v jazde pokračoval.

"Až následne zastavil vo dvore jedného z rodinných domov, z vozidla vystúpil a utekal na druhú stranu pozemku, kde bol zadržaný hliadkami Policajného zboru. Bol podrobený dychovej skúške s výsledkom 2,88 promile," dodáva Ivanová. 

"Sudca okresného súdu Košice 2 uznesením rozhodol o vzatí Ladislava H., ktorý je obvinený z útoku na verejného činiteľa a z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky do väzby, z dôvodu, že bude pokračovať v trestnej činnosti," uviedla hovorkyňa súdov v Košiciach Anna Pančurová. Proti rozhodnutiu sudcu nepodal sťažnosť obvinený Ladislav ani prokurátor. Eskorta ho tal odviedla priamo do väznice v Košiciach.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy