Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Policajt je podozrivý z vraždy priateľky
Zdielať na

Policajt je podozrivý z vraždy priateľky

SPIŠSKÁ NOVÁ VES / Policajt zo Spiša je podozrivý zo smrti svojej snúbenice. Jej telo našla hliadka polície v krikoch v lese pri Levoči.

"Bolo začala trestné stíhanie pre vraždu, prebiehajú procesné úkony," povedal televízii JOJ hovorca ministerstva vnútra Ivan Netík. Podľa informácií televízie, ženu muž dobodal a následne zakopal. 

Snúbenci sa pred polrokom prisťahovali do bytovky na spišskonovoveskom sídlisku. Práve v ich byte malo podľa informácii z prostredia vyšetrovania prísť k vražde. Podľa susedov sa medzi partnermi v piatkový večer rozpútala hádka. Niektorí si dokonca mysleli, že už sú manželia.

Podľa zdroja TV JOJ z prostredia vyšetrovania páchateľ dobodal Alexandru do chrbta tromi ranami. Poranený je aj podozrivý muž. Ten mal v sobotu nadránom na polícií nahlásiť, že je jeho partnerka nezvestná. Uviedol pritom, že ho prepadli, a vraj ho mal útočník bodnúť do nohy. Údajne tvrdil, že naposledy ju videl v piatok večer, keď ju odprevádzal k rodičovskému bytu.

Oheň na mieste

Policajtom sa táto verzia nepozdávala a začali pátrať. Od oznámenia nezvestnosti už podozrivý policajné oddelenie neopustil. Vyšetrovatelia si podľa zdroja televízie pozreli záznamy z kamier, na ktorých videli muža, ktorý nesie telo. Odvtedy je v policajnej cele.

Telo mladej ženy objavili približne 150 metrov od levočskej priehrady. Všetko nasvedčuje tomu, že bol na mieste založený oheň.

K činu sa priznal

"Okolo tretej tu lietal vrtuľník. Krúžil tu. Možno bol aj dole, to som si nie istá. Ale viem, že tu lietal. Takých 10 minút tu krúžil okolo," hovorí chatárka. 

Podľa bývalého kolegu  policajta išlo o tichého a bezproblémového človeka. V práci uňho nikdy nezaznamenali sklony ku agresii. 

Pozostatky v jame

Telo bolo zabalené v plachte a pravdepodobne poliate riedidlom a zapálené. Pozostatky ležali v plytkej jame. Objavili ich v kríkoch viac ako 15 kilometrov od Spišskej Novej Vsi, iba 5 metrov od poľnej cesty. Po nej pravdepodobne telo priviezol. Zarážajúce je, že páchateľ sa chcel zbaviť Alexandinho tela neďaleko pútnickeho miesta.

"Oni žili už spolu zhruba 10 rokov. A ja myslím, že dobre žili. Len neviem, prečo dva dni pred svadbou sa to stalo," povedala suseda.

Muža policajti krátko po 20:00 z činu obvinili. Informáciu potvrdil Netík.

Podrobnosti tragédie na Spiši nasvedčujú tomu, že páchateľ konal v amoku. Aj to ale mohla byť jeho voľba práve preto, aby zmiatol políciu a najbližšie okolie. Podozrivý muž je totiž policajt.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy