Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Toaletny papier bude drahsi
Zdielať na
Ekonomika

Toaletny papier bude drahsi

Výrobcovia toaletného papiera, či papierových vreckoviek pripravujú vianočný darček v podobe zdražovania. Ukazuje sa, že v priebehu najbližších dvoch mesiacov bude v obchodoch drahšie takmer všetko.

Výrobcovia toaletného papiera, vreckoviek či papierových obrúskov pripravujú zdraženie. Pocítime ho už v najbližších týždňoch. Nasledujú tak výrobcov potravín a pestovateľov ovocia a zeleniny, ktorí zdraženie ohlásili už skôr.

Ktorísi odborníci prerátali, že muži minú počas života vyše pol milióna útržkov toaletného papiera. Ženy sú, z pochopiteľných dôvodov na túto spotrebu náročnejšie a počas svojho života ich minú štvornásobne viac – čiže približne 2 milióny útržkov. Reportérka TV JOJ Petra Fiačanová vyrátala, že jeden manželský pár zaplatí len za pobyt na záchode dokopy bezmála 100 tisíc korún.

Najneskôr od novembra to bude zasa o čo si viac. Najväčší slovenskí výrobcovia, ktorí zásobujú takmer celý domáci trh oznámili, že ich výrobky zdražejú. Bude sa to týkať celého sortimentu hygienického papiera, takže okrem toaletného papiera zdražejú aj vreckovky, kuchynské utierky, servítky atď. Celkovo ceny porastú až o 15 percent oproti dnešku.

Podľa Juraja Dlhopolčeka zo Zväzu celulózo-papierenského priemyslu SR sa zdraženie dotkne už predvianočného trhu, pričom nevylúčil, že v budúcom roku sa môže rast cien opakovať. V Novinách TV JOJ o 19.30 uvidíte aj to, čím možno toaletný papier nahradiť.

Zdielať na

Najčítanejšie správy