Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Megaprojekt v Snine. Firmu postavili z eurofondov, záhadne sa nedokázala rozbehnúť
Zdielať na

Megaprojekt v Snine. Firmu postavili z eurofondov, záhadne sa nedokázala rozbehnúť

SNINA / Ministerstvo životného prostredia žiada viac ako 11 miliónov eur od sninskej fabriky. Firma ju postavilo z eurofondov a zo štátneho rozpočtu. Napriek modernej technológii na spracovanie plastov sa firma nedokázala rozbehnúť. Desiatky bývalých zamestnancov tvrdia, že dodnes nedostali výplatu.

Nové vedenie tvrdí, že ak by im ministerstvo nehádzalo polená pod nohy, prácu v regióne by získalo najmenej 60 ľudí. Rezort životného prostredia má na to iný názor. 

Trestné oznámenia

Sninská fabrika mala zo starých plastov robiť nové. Za mestom vybudovali halu, zakúpili technológie a zamestnali desiatky ľudí. Z eurofondov a zo štátneho rozpočtu dostali v roku 2009 dotáciu viac ako 11 miliónov eur.

"Z eurofondov bola postavené fabrika, ktorá je technologicky nefunkčná. Keď sa konečne našiel niekto, kto chce túto fabriku zo súkromných peňazí obnoviť, zmodernizovať tak sa mu hádžu polená pod nohy," povedal predseda predstavenstva Martin Benický.

Desiatky bývalých zamestnancov tvrdia, že dodnes nedostali výplaty. Nikto sa nechcel vyjadriť na kameru. Ministerstvo životného prostredia počas reštrukturalizačného konania dlžníka navrhlo jeho zmenu na konkurzné konanie. Na polícii je aj niekoľko trestných oznámení.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy