Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Danko verzus Kramár. Herec sa obul do politika
Zdielať na

Danko verzus Kramár. Herec sa obul do politika

BRATISLAVA / Predseda parlamentu Andrej Danko je kostýmový návrhár. Myslí si to o ňom populárny herec Maroš Kramár. Jeho vystúpenie pred premietaním filmu Únos v národnej rade rozhodne zaujalo. Obul sa nielen do šéfa parlamentu, ale aj do ostatných našich politikov.

Dvaja koaliční a asi dvadsiatka opozičných poslancov prišla do kinosály parlamentu, aby si pozreli film Únos. Ale aj diskusiu, ktorá mu predchádzala. "Som tu sám za seba, nie som tu za žiadnu politickú stranu, neplatí ma nikto," povedal herec Maroš Kramár, ktorého na premietanie filmu pozvala opozičná poslankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová. 

V príhovore kritizoval najmä predsedu parlamentu Andreja Danka. Aj za to, že rieši oblečenie poslancov. "Dúfam, že mi to miestny kostýmový návrhár prepáči, že mám biele nohavice," povedal ďalej herec. Hovoril aj o stretnutí s Andrejom Dankom. Zarazilo ho, že sa hercovi nepredstavil. "Dúfam, že o pár rokov nebude natáčať film o mne."

"Pán predseda bol naozaj veľmi prekvapený, pretože situácia bola úplne iná, ako ju opísal herec pán Kramár," vysvetlila hovorkyňa NR SR Zuzana Čižmáriková. Podľa hovorkyne ich riadne predstavili, preto sa už Andrej Danko nepredstavoval. Hercove slová sú podľa neho len odplatou za to, čo si myslí o jeho výkone vo filme. "Od začiatku tvrdí, že na úlohu pána Mečiara mal byť zvolený iný herec a že nezvládol túto úlohu," vysvetlila Čižmáriková. 

​Organizátorka konferencie s hercom plne súhlasí. Aj keď v pléne pravidelne sedí, jeho slová sa jej nedotkli. "Kiežby aj niektorí poslanci v pléne si svoje remeslo robili rovnako poctivo ako on," myslí si Lucia Ďuriš Nicholsonová.

Podľa Maroša Kramára teda politici majú o čom premýšľať. V opačnom prípade sa podľa jeho slov opäť môže stať, že sa študenti spoja s hercami a dopadne to tak, ako v minulosti. "My už nemáme Čechov, už sa nehádame s Maďarmi -máme ich vo vláde. My sa nehádame s nikým. My sme si sami sebe nepriateľmi. My Slováci," uzavrel Kramár.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy