Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Matovič: Danko ma šikanuje a buzeruje, siahol mi na plat
Zdielať na

Matovič: Danko ma šikanuje a buzeruje, siahol mi na plat

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Predseda NR SR Andrej Danko neospravedlnil z rokovania parlamentu vo februári predsedu OĽaNO Igora Matoviča. Matovič v parlamente chýbal dvakrát. Ta dve neospravedlnené absencie zobral Danko Matovičovi polovicu platu. Ten to považuje za šikanu.

Predseda OĽaNO Igor Matovič tvrdí, že ho šéf NR SR Andrej Danko šikanuje. Ako povedal vo štvrtok na tlačovej besede, Danko neuznal Matovičovi ospravedlnenie z rokovania parlamentu a za dve neospravedlnené neúčasti mu zobral polovicu platu.

Matovič však upozornil, že Danko 16. februára, keď rokovala NR SR o vyslovení nedôvery premiérovi Robertovi Ficovi, vedome podvádzal tým, že miesto v NR SR bol na futbale v Madride.

Príde o plat

"Neospravedlnil sa. Z Madridu malo lietadlo odlet 10:45, prílet do Viedne malo 11:30. Ešte aj hodinu meškalo. Danko prišiel na schôdzu neskôr, nebol tu prítomný," zdôraznil Matovič s tým, že nikto nenájde k tomu žiadnu ospravedlnenku, ani Danko si sám sebe nestrhol plat, nedal si absenciu.

"Ale mne, ktorý som sa zastával ľudí a pracoval som, mne strhne plat. Toto je kapitán Danko v akcii, toto je šikana. Presne tak, ako keď majú na úradoch buzeranta šéfa. Danko by sa mal správať ku všetkým spravodlivo. Toto máme za predsedu parlamentu," vyhlásil.

Absencie

Predseda NR SR Andrej Danko neospravedlnil z rokovania parlamentu vo februári predsedu OĽaNO Igora Matoviča. Matovič v parlamente chýbal dvakrát. Najskôr 1. februára, v budove NR SR však bol a mal tlačovú besedu. Danko dôvod jeho neprítomnosti na rokovaní nepovažuje preto za závažný a jeho ospravedlnenie za riadne.

Druhú neospravedlnenú účasť má Matovič za 14. február, keď si do rokovacej sály doniesol vizuálne pomôcky, pričom to zakazuje Rokovací poriadok. Keďže bol vykázaný preto zo sály, ráta sa mu neospravedlnená neúčasť. Matovič tak príde o polovicu platu a paušálnych náhrad.

Chýbal aj Mihál

Predseda NR SR Andrej Danko tiež neospravedlnil z rokovania dnes už nezaradeného poslanca NR SR Jozefa Mihála, ktorý bol ešte počas februárovej schôdze členom SaS. Ten tri dni neprišiel do parlamentu a ani sa z rokovania neospravedlnil. Mihál bol v tom čase na prednáškovom turné.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy