Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Kontrola dochádzky rezortu práce za 80-tisíc eur!
Zdielať na

Kontrola dochádzky rezortu práce za 80-tisíc eur!

BRATISLAVA / Zamestnancov Ministerstva práce trápia technické a iné nedostatky. Vedenie rezortu sa rozhodlo viac ako 80-tisíc eur v minulom roku minúť na kontrolu dochádzky.

Správna investícia?

Záujem o biznis s ministerstvom práce prejavilo 13 spoločností. Vo finále predložili ponuky len dve firmy. Vyhrala lacnejšia. Moderné vstupy na ministerstvo, vybavenie vrátnice a dochádzkový modul, rampy na parkovisko stáli viac ako 81-tisíc eur.

"Analyzovali sme jednotlivé náklady a úspory. Pristúpili sme k obstarávaniu," povedal hovorca ministerstva Michal Jurči.

Dve elektromotorické bráničky stáli rezort práce 6 400 eur. "Špecifikovali sme požiadavky na dodávateľa. Je to systém pre tri samostatné budovy," dodal Jurči.

Zvýšenie bezpečnosti

Ministerstvo malo elektronický dochádzkový systém starý 10 rokov. Často dochádzalo k poruchám, dáta sme museli spracovávať manuálne, vysvetlil hovorca.

Systém bol podľa bývalého ministra práce Jozefa Mihála starý, ale plne funkčný. "Spĺňal všetky požiadavky," potvrdil. Podľa hovorcu sa okrem iného zvýšila sa bezpečnosť vo všetkých objektoch.

Zamestnanci rezortu práce si myslia, že sa peniaze dali využiť lepšie. "Minister mal zlepšiť podmienky pre zamestnancov," myslí si Mihál.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy