Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Podnikateľom roka sa stal Vladimír Šrámek
Zdielať na

Podnikateľom roka sa stal Vladimír Šrámek

BRATISLAVA / Držiteľom titulu EY Podnikateľ roka 2013 na Slovensku sa stal zakladateľ a riaditeľ nábytkárskej spoločnosti Decodom, s. r. o. Vladimír Šrámek. Informoval o tom vyhlasovateľ súťaže, spoločnosť EY.

40 podnikateľských príbehov

"Porota posudzovala takmer 40 podnikateľských príbehov. Kritériami boli osobnosť podnikateľa, jeho podnikateľský príbeh, strategická orientácia, národná a medzinárodná pôsobnosť a tiež finančné výsledky," konštatoval predseda poroty a víťaz siedmeho ročníka súťaže Vladimír Levársky.

Ako uviedol vedúci partner EY v Slovenskej republike Stan Jakubek, cieľom súťaže je oceniť úspešných slovenských podnikateľov, ukázať širšej verejnosti pozitívne príklady a inšpirovať všetkých, ktorí majú chuť a odvahu začať podnikať.

Technologický podnikateľ roka

Víťazom kategórie "Technologický Podnikateľ roka 2013" sa stal Stanislav Krcho zo spoločnosti Kompozitum, s. r. o. Firma patrí do líderskej trojky svetových výrobcov v technológii vákuovo-tlakovej infiltrácie kompozitných skeletov. Túto technológiu používajú výrobcovia rýchlovlakov v Číne a Francúzsku.

Začínajúci podnikateľ roka

V kategórii "Začínajúci podnikateľ roka 2013", ktorá je určená pre podnikateľov, ktorých firmy fungujú na trhu menej ako päť rokov, zvíťazil Branislav Polák zo spoločnosti 3070, a. s. Tá poskytuje služby v oblasti dizajnu predajní, prezentačných stánkov na veľtrhoch či showroomov.

Súťaž Entrepreneur of the Year prvýkrát vyhlásila spoločnosť EY (predtým Ernst & Young) v roku 1986 v USA. V roku 2013 sa konali národné kolá vo vyše 50 krajinách celého sveta. Všetci národní víťazi spolu súťažia otitul World Entrepreneur of the Year. Najbližšie celosvetové finále sa bude konať vMonte Carle vjúni 2014, na ktorom bude reprezentovať Slovensko aj držiteľ titulu EY Podnikateľ roka 2013.

Spoločnosť EY poskytuje celosvetovo odborné poradenské služby v oblasti auditu, daní, transakčného a podnikového poradenstva. Názov EY označuje celosvetovú organizáciu a môže zahŕňať jednu alebo viac členských firiem Ernst & Young Global Limited, pričom každá je samostatná právnická osoba.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy