Polojasno
16°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Aj keď zima nie je, hlavné mesto zaplatí 890 tisíc za údržbu
Zdielať na

Aj keď zima nie je, hlavné mesto zaplatí 890 tisíc za údržbu

BRATISLAVA / Bratislavskí cestári sa túto zimu veľa nenarobili... Hlavnému mestu napriek tomu prišla faktúra za údržbu ciest počas suchého decembra s vysokou sumou. A to viac než 890 tisíc eur. Sneh pritom odhŕňať až do pondelka nemuseli, lebo nebol vlastne žiaden.

Nech vráti 900 000 eur

"Posypali sa cesty, ktoré boli suché úplne zbytočne," tvrdí predseda dopravnej komisie Jozef Uhler. Nejako takto si cestári v decembri brázdili bratislavské cesty. Celý mesiac bez kalamitných stavov a mestu napriek tomu prišla faktúra za takmer 900 000 eur.

"Preto primátora Vtáčnika vyzývam, aby sa okamžite vrátilo 900 000 eur do mestskej pokladne a aby z tohoto zlyhania vyvodil osobnú zodpovednosť," dodal poslanec Bratislavského zastupiteľstva Ivo Nesrovnal.

Zistili malé nedostatky

Také jednoduché to ale nebude. Mesto má od roku 2010 podpísanú zmluvu s firmou, ktorá zabezpečuje zimnú údržbu. A platiť musí či sneží, alebo nesneží. Volá sa to 24-hodinová pohotovosť. V prípade Bratislavy ide o viac ako 50 strojov a 80 ľudí a ak by sme aj mali dvadsať stupňov v tieni - stojí to mesačne viac ako 700 tisíc.

Mesto ešte decembrovú faktúru nezaplatilo a preverujú jednotlivé položky - zatiaľ sa ale našli len malé nedostatky. "Ale nie sú to tak veľké nedostatky, ktoré by znamenali, že došlo k zásadnému porušeniu zmluvy," tvrdí riaditeľ kancelárie primátora Ľubomír Andrássy.

A ak nie sú zásadné porušenia, nie je dôvod na vypovedanie zmluvy - platiť má do októbra 2018. Bratislavským cestárom v pondelok skončila pohotovosť. V meste napadlo trochu snehu. Pre magistrát to znamená väčšiu faktúru.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy