Jasno
18°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Začalo to pri pive, Róbert teraz spláca pôžičku
Zdielať na

Začalo to pri pive, Róbert teraz spláca pôžičku

HUMENNÉ / Nad pohárikom v krčme sa dvaja muži z Humenného skamarátili natoľko, že uzavreli spoločný obchod. Nikdy predtým sa však nevideli, a tak bolo pravdepodobné, že ich kšefty nedopadnú najlepšie. A tak sa aj stalo. Jeden z nich si zobral z banky 1 500-eurový úver, ten druhý mu to ako ručiteľ podpísal.

S počtom pohárikov rástlo aj kamarátstvo

"Len tak sme sa stretli v krčme, prihovoril sa ku mne. Ja som bol vtedy bol vplyvom alkoholu," vysvetľuje poškodený Róbert. Pustil sa s Martinom do debaty. S počtom vypitých pohárikov rástlo aj ich kamarátstvo. Dohodli sa preto, že na druhý deň pôjdu spolu do banky. Martin tam mal zobrať úver a Róbert mal byť ručiteľom.

"On chcel pôžičku zobrať a ja aby som mu išiel za ručiteľa," hovorí. Keď Róbert podpísal v banke zmluvu, Martin s peniazmi zmizol a odvtedy nezaplatil ani cent.  Martina sme v mieste trvalého bydliska nenašli, vraj tam už istý čas nebýva.

Ak ho stretne, neovládne sa

"22- ročného mladíka polícia obvinila z prečinu podvodu. Je stíhaný na slobode," informuje hovorkyňa policajného zboru Jana Migaľová. Róbert vraví, že ak by Martina teraz stretol, zrejme by sa neovládol. Už namiesto neho zaplatil dve splátky. Celú vec plánuje dať na súd.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy