Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Slovenský gang v akcii. Okradli mníšky, aj postihnutých
Zdielať na

Slovenský gang v akcii. Okradli mníšky, aj postihnutých

MORAVA / 38-ročný muž z okresu Nové Zámky so svojimi troma komplicmi vykrádali domy seniorov či ústavy pre postihnutých po celej Morave. Dokonca vykradli aj mníšsky kláštor. Z vypáčených trezorov odnášali šperky a finančnú hotovosť. Drobné mince však nechali bez povšimnutia.

Desať lúpeží, štyria Slováci. Česká polícia ich prisúdila 38-ročnému mužovi z Nových Zámkov a jeho komplicom. Podobných lúpeží je však viac ako sto. "Boli to dva manželské páry z malej obce v okrese Nové Zámky. Títo ľudia mu pomáhali pri výpravách za lupom. Napríklad kontrolovali okolie, aby ho niekto nevyrušil," uviedla Petra Vedrová z juhomoravskej polície.

Čiernym korením chceli zmiasť psa

Zlodeji sa nehanbili vykradnúť aj kláštor mníšok, kde ukradli peniaze, drobné mince si však nevšimli. Na parapetu nasypali čierne korenie, aby zmiatli policajného psa, ktorého tak vyšetrovatelia nemohli pri pátraní použiť. Pri poslednej lúpeži však sklapla pasca.

Na Slovensku oslavovali české lúpežné výjazdy

"Keď sa vrátili z úspešnej výpravy v Českej republike, kde sa im podarilo vykradnúť aj štyri objekty behom jednej noci, tak na Slovensku organizovali oslavy. Pozvali príbuzných a úspešných výpravu do Čiech náležite oslávili," hovorí Vedrová. 38-ročný muž je väzobne stíhaná v Brne a hrozí mu až osem rokov väzenia. Jeho troch komplicov už začala stíhať polícia na Slovensku. 

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy