Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Boj o jedinú poisťovňu. Prečo sa ministerka Zvolenská usmieva?
Zdielať na

Boj o jedinú poisťovňu. Prečo sa ministerka Zvolenská usmieva?

BRATISLAVA / Boj medzi poisťovňami stále pretrváva. Zavedenie jedinej zdravotnej poisťovne sa nepáči tým súkromným. A nielen im. Argumenty pre vládu hľadali v celoslovenskom prieskume. Podľa jeho výsledkov 85 percent z opýtaných odmieta zavedenie jedinej štátnej zdravotnej poisťovne.

85 ľudí proti jednej poisťovni

Chcete zachovať voľbu zdravotnej poisťovne? Až 85 percent z opýtaných ľudí odpovedalo na túto otázku "áno". Percento zo septembra minulého roka sa zvýšilo z 81%. Výsledky z prieskumu súkromných zdravotných poisťovní však na tvári ministerke Zuzane Zvolenskej vyčarili úsmev na tvári.

"Á, tisíc ľudí. Teším sa, že sú zdroje na tieto prieskumy a znova by som radšej uvítala, keby sme dostali odpoveď na otázku, prečo bolo podvodne prepoistených tohto roku o toľko viac ľudí ako kedykoľvek predtým," komentovala Zvolenská.

Odkúpenie súkromných poisťovní

Komplexný a zložitý proces prechodu z troch zdravotných poisťovní do jednej je vo finálnej verzii. "Naozaj je to vo finálnom štádiu, je to pripravená z môjho hľadiska legislatívna norma veľmi kvalitne a bude v najbližších dňoch v medzirezortnom, nič neskracujeme, riadnom procese tak, ako má byť," hovorí Zvolenská.

A to napriek tomu, že cenu odkúpenia súkromných zdravotných poisťovní vláda ani nepozná. "Každú chvíľu bude vyhlásené verejné obstarávanie na subjekt, ktorý by vykonal stanovenie ceny súkromných zdravotných poisťovní," dodáva Zvolenská. "Až 73 % respondentov by tieto peniaze radšej videlo v existujúcich nemocniciach," komentovala Katarína Kafková, prezidentka Združenia zdravotných poisťovní.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy