Oblačno
23°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Obálka na úrade vlády neobsahovala nebezpečnú látku
Zdielať na

Obálka na úrade vlády neobsahovala nebezpečnú látku

BRATISLAVA / Obálka s bielym práškom, ktorá ráno spôsobila poplach v podateľni úradu vlády, neobsahovala nebezpečnú látku. Potvrdil to minister vnútra Robert Kaliňák.

„Tieto zlé fóriky, ako ich ja volám, s ktorými sú konfrontované pošty, úrady, matriky, ministerstvá, už patria k nevhodnej tradícii,“ dodal Kaliňák. Presný rozbor látky sa vždy robí dlhšie, zatiaľ minister len konštatoval, že nešlo o nič nebezpečné. Informáciu o odosielateľovi minister krátko po skončení rokovania kabinetu nemal.

S látkou prišla do kontaktu 1 osoba

Hasiči museli obálku umiestniť do špeciálneho kontajnera a previezť do ústavu verejného zdravotníctva na rozbor. Ako agentúru informovala bratislavská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová, s látkou prišla do kontaktu jedna pracovníčka, ktorá obálku otvorila. V inkriminovanom čase neboli v podateľni žiadne ďalšie osoby. Miesto zabezpečila polícia.

V takýchto prípadoch sa podľa Kaliňáka vždy prijímajú štandardné opatrenia bez ohľadu na to, či ide o obecný úrad v malej obci alebo ministerstvo či úrad vlády. „Sú to veci, ktoré zbytočne míňajú náklady záchranných zložiek, ale je to, žiaľ, súčasťou nášho života,“ dodal.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy