Polojasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Platy pre nepedagógov. Obídu napokon s dlhým nosom?
Zdielať na

Platy pre nepedagógov. Obídu napokon s dlhým nosom?

Obídu nakoniec nepedagogickí zamestnanci škôl s dlhým nosom? Toto je otázka, ktorá momentálne rezonuje medzi školníkmi, upratovačkami, či kuchárkami po celom Slovensku.

Učiteľom už totiž prišli nové tabuľkové platy platné od tohto roka a zvýšenie platov už tak majú aj na papieri. V prípade nepedagogických zamestnancov však vláda ešte stále nedoriešila, akým spôsobom presunúť peniaze na ich výplaty.

"Nepedagogickí zamestnanci majú o päť percent vyššie platy pokiaľ ide o objem." Toto boli slová premiéra Roberta Fica po zasadnutí mimoriadnej vlády ešte v decembri. V prípade pedagogikých zamestnancov to, čo vláda sľúbila, to aj dodržala. Tí nepedagogickí však ešte stále nie sú doriešení.

Nikto nevie, ako im pridať...

Šéf školských odborárov Pavel Ondek: "Nemajú usmernenia k vyplateniu týchto finančných prostriedkov pre nepedagogických zamestnancov zriaďovatelia a nemajú ich ani zamestnávatelia." Aj nám sa do redakcie stále ozývajú upratovačky, školníci, či kuchárky, ktorým vraj ich zamestnávatelia povedali, že nevedia, ako im platy navýšiť.

Jeden z emailov, ktoré prišli do redakcie: "Riaditeľ mi povedal, že až keď mu niekto povie, ako má platy zvýšiť, až potom sa tomu bude venovať." Ministerstvo financií ale tvdí, že peniaze pre nepedagogických zamestnancov sú pripravené. O najväčšie prekvapenie sa tak zrejme postará januárová výplata, ktorá príde na budúci mesiac. V nej sa totiž ukáže, či vláda svoj sľub dodržala.

Téme sa venuje reportér Adam Zavřel. INFORMÁCIE ONLINE TU.

Štrajk_učitelia_antisociálna_vláda

isifa.com

Súvisiace články

Najčítanejšie správy