Skoro jasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Invalidi nedostali výplaty! Šéf zdúchol aj s peniazmi
Zdielať na

Invalidi nedostali výplaty! Šéf zdúchol aj s peniazmi

Presne 71 invalidov prišlo o prácu. Naleteli totiž podnikateľovi z Česka, ktorý dostal od štátu 200 000 eur na vytvorenie niekoľkých chránených pracovísk. Teraz však zmizol bez stopy a invalidom ostali len oči pre plač.

Ostali bez peňazí, aj bez práce

Chránené pracovisko fungovalo iba rok. "Som čiastočný invalid, mám 200 eur dôchodok, bývam v podnájme, len podnájom mám 300 eur a nie je z čoho platiť," hovorí bývalý zamestnanec Roman Kelmen. 

Podnikateľ zo susedného Česka pritom dostal od štátu na zriadenie chránených pracovísk v Handlovej, Novákoch a Prievidzi 200 000 eur. Presne po roku ich doslova zo dňa na deň zatvoril. Bez práce zostalo 71 ľudí.

"Je to veľký podvod. Ja si myslím, že každý z tých ľudí hore o tom vie, ale nikto preto nič nerobí," myslí si bývalá zamestnankyňa chráneného pracoviska Daniela Nováková.

Šúpali zemiaky, rozbíjali orechy

Zamestnanci sú bez výplat viac ako dva mesiace. Hoci mali vyrábať návleky na topánky, po celý čas šúpali zemiaky, cibuľu a rozbíjali orechy. Tie si zamestnanci doniesli z domu. Potom ako pracovisko zatvorili, niekto z neho všetky tieto veci aj s náradím poodnášal. 

Majitelia chráneného pracoviska s nikým nekomunikujú. Zástupcovia prievidzského úradu práce sociálnych vecí a rodiny sa k prípadu zatiaľ odmietajú vyjadriť. Vec rieši už aj polícia.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy