Jasno
15°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Kauza Čierna labuť pokračuje. Úrad si nechal predložiť všetky dokumenty
Zdielať na

Kauza Čierna labuť pokračuje. Úrad si nechal predložiť všetky dokumenty

Prípad narýchlo odsúhlasených žiadostí o obrovský balík eurofondov exministrom životného prostredia sa posúva do vážnej roviny. Podľa informácii TV JOJ, ktorá kauzu podozrivo odsúhlasených a predražených projektou sleduje, do prípadu vstúpil Úrad boja proti korupcii. Je pravdepodobné, že niektoré žiadosti o milióny eur, hodnotitelia odobrili. Napriek tomu, že boli extrémne predražené.

Polícia sa prípadom vážne zaoberá

Informácie, ktoré získala TV JOJ od dobre informovaného zdroja z prostredia polície naznačujú, že polícia sa týmto prípadom naozaj vážne zaoberá. Celý prípad majú vyšetrovatelia Úradu boja proti korupcie z Banskej Bystrici. Tí si už podľa našich informácii vyžiadali všetky projekty a všetky dokumentácie, ktoré sprevádzajú túto kauzu priamo od Ministerstva životného prostredia. 

Majú problém splácať staré úvery

Väčšina prostriedkov z 50-miliónových dotácii má ísť na nákup plastových nádob na separáciu odpadu. Niektoré obce majú získať milióny eur a televízia JOJ už niektorých starostov vyzvala, aby nám preukázali svoju solventnosť, akým spôsobom deklarovali pri žiadostiach zdroje, ktoré museli mať na to, aby mohli požiadať o miliónové dotácie.

Tomu, že v tejto dotačnej kauze nie je všetko s kostolným poriadkom, nasvedčuje skutočnosť, že o obrovské dotácie žiadali obce, ktoré majú v súčasnosti reálny problém splácať už svoje staré úvery.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA/TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy