Polojasno
21°
Bratislava
Servác
13.5.2024
Liberáli: Ficov rozpočet je zlý, mal by ho roztrhať
Zdielať na

Liberáli: Ficov rozpočet je zlý, mal by ho roztrhať

Vláda nevie reformovať a nie to ešte šetriť. Vie iba míňať cudzie peniaze tých, čo ich vytvárajú. Takto hodnotí rozpočet z dielne Smeru na budúci rok strana SaS. Liberálom prekáža viacero bodov.

Míňajú cudzie peniaze

Liberáli si nedávali servítku pred ústa. "Je to socialistický rozpočet postavený na míňaní cudzích peňazí," skonštatoval predseda SaS Richard Sulík na tlačovke. Premiér Robert Fico by ho podľa jeho slov mal roztrhať.

Sas-ke prekáža najmä to, že napriek plánovanému znižovaniu stavov v štátnej správe, dochádza k opačnému efektu. "Pribudne 700 úradníkov," povedal predseda SaS Richard Sulík.

Zle stanovené kritériá

Podľa liberálov je aj nízky stanovený hospodársky rast, či znižovanie nezamestnaných, ktoré vlastne pokryje príjem ľudí do štátnej správy. Vraj sú to takmer identické čísla.

Sas sa preto zamýšľa, či nejde len o umelé zvyšovanie zamestnanosti. Okrem toho podľa Kollára v rozpočte chýbajú aj zmienky o fonde na podporu hospodárskeho rastu. Školský rok síce ešte nezačal, smerácky rozpočet však už u liberálov prepadá na plnej čiare.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy