Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Automobilka BMW na východ Slovenska nakoniec nepríde
Zdielať na

Automobilka BMW na východ Slovenska nakoniec nepríde

Nemecký výrobca luxusných automobilov BMW nemá v pláne vybudovať nový montážny závod na Slovensku. Uviedol to hovorca spoločnosti Mathias Schmidt. Poprel tak špekulácie slovenských médií o možnej investícii BMW.

Slovenské médiá priniesli v pondelok informáciu, že BMW zvažuje výstavbu závodu na výrobu elektromobilov na východnom Slovensku. "Správy slovenských médií, že BMW postaví závod na Slovensku, nie sú pravdivé," povedal Schmidt.

Ak by sa automobilka BMW rozhodla investovať do Slovenska, prácu by si tak mohli nájsť až desatisíce obyvateľov tohto regiónu.

2012? O 480 tisíc áut viac

Tisíce nových pracovných miest, desaťtisíce výrobkov a plnou parou vpred.  Presne takáto "ružová" by mala byť najbližšia budúcnosť automobiliek a ich zamestnancov na Slovensku.

Zatiaľ čo sa predaj áut v Európe prepadáva, Slovensko pláva proti prúdu. A tento rok sa chystá zlomiť rekord! Z výrobnej linky má vzísť viac než trištvrte milióna áut. Napríklad tak oproti roku 2007 naše automobilky vyrobili o 480 tisíc áut viac...

Chýbajú kvalifikovaní ľudia

KIA ako taká zamestnáva 3900 ľudí, ďalších 20-30 tisíc je v subdodávkach. V sektore by pritom tento rok malo pracovať až 74 tisíc ľudí, čo je skoro toľko ako v roku 2007. A pozitívne by to malo byť aj v nasledujúce roky. Automobilky na Slovensku patria totiž k najmodernejším a spoločne s vysokou kvalitou výroby im to dáva konkurenčnú výhodu.

A síce majú isté problémy, môžeme si však za ne sami. Totiž zakiaľ na západe a strede Slovenska sa vyrobí áut veľa, smerom od Strečna žiadne. "Automobilky potrebujú diaľnice, pretože sklady nie sú vo fabrikách, ale na kolesách," potvrdil aj Jozef Uhrík, prezident Združenia automobilového priemyslu. A chýbajú aj kvalifikovaní ľudia, napríklad elektronici, stavači strojov CNC a aj ľudia v oprave...

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti TWITTER a vyhrajte!

flick.com

Súvisiace články

Najčítanejšie správy