Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Takto sa vyrábali najväčšie noviny sveta - Nový Čas
Zdielať na

Takto sa vyrábali najväčšie noviny sveta - Nový Čas

Budú to najväčšie noviny na svete! Reč je o piatkovom vydaní denníka Nový Čas. Práve v týchto chvíľach schádzajú z rotačky prvé kusy. Pozrite si exkluzívne zábery z tlačiarní.

Vydavateľstvo Ringier Axel Springier chystá na zajtra absolútnu slovenskú novinku. Jeho najpredávanejší titul vyjde vo formáte XXL. A to pri príležitosti 20. výročia od vzniku titulu Nový Čas.

XXL? Aj ako učebná pomôcka

Denník prinesie okrem tradičných spravodajských informácií aj čo-to navyše. "Nájdete v ňom XXL krížovku, zábavné články, ale napríklad aj encyklopédiu ľudského tela, ktorú môžete využiť ako učebnú pomôcku," sľubuje na svojej internetovej stránke vydavateľstvo.

Nový Čas začal vychádzať po Nežnej revolúcii. Je dlhodobo najčítanejším periodikom na Slovensku. Podľa štatistík predaja má 36 percentný podiel na trhu. Ako jediný vychádza sedem dní v týždni - v nedeľu ako Nový Čas Nedeľa.

Špeciálne XXL vydanie schádzalo z rotačiek v jednej z bratislavských tlačiarní. Pri netradičnej výrobe boli nielen tlačiari zo spoločnosti Versus, ale napríklad aj šéfgrafik novín Tomáš "Trapper" Horváth.

TV JOJ

Súvisiace články