Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Karol Duchoň ako Posledný bohém. Vychádza unikátna zberateľská kniha
Zdielať na

Karol Duchoň ako Posledný bohém. Vychádza unikátna zberateľská kniha

BRATISLAVA / Karol Duchoň bol výnimočnou osobnosťou s výnimočným hlasom. Zomrel priskoro vo veku 35 rokov. Slovenský Tom Jones vynikal skvelým spevom, spolupracoval s mnohými hudobnými hviezdami a jeho skladby so populárne dodnes. Nedožité sedemdesiate narodeniny si pripomenie koncert, ale aj nová kniha. Je špeciálna v každom možnom smere. Nesie názov Posledný bohém.

Luxusná kniha POSLEDNÝ BOHÉM vychádza pri príležitosti nedožitých 70. narodenín veľkého speváka. Zaujímavý text dvoch ostrieľaných autoriek, novinárok Silvie Lispuchovej a Aleny Horváthovej-Čisárikovej, dopĺňajú originálne, jedinečné a mimoriadne pôsobivé ilustrácie renomovaného výtvarníka Jozefa Danglára Gertliho či fotografie z rodinného archívu Karola Duchoňa a výborných slovenských autorov.

​V ponúkanom prevedení predstavuje kniha hodnotný zberateľský kúsok.

Súčasťou knihy a jej balenia je LP platňa so siedmimi skladbami na každej z jej strán. 

Karol Duchoň zomrel ako 35-ročný. Ostali po ňom tri jemu najbližšie ženy, desiatky kamarátov, množstvo fanúšikov.

Niektorí z nich sa v knihe púšťajú do často neuveriteľných, a predsa pravdivých príbehov zo života jedinečného speváka. Svojím širokým úsmevom si dokázal získať spoločnosť a priatelia na neho spomínajú ako na neúnavného zabávača, vrúcneho človeka a veľký hudobný talent.

Súvisiace články