Skoro jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Nezvyčajné účesy pre nezvyčajných klientov
Zdielať na

Nezvyčajné účesy pre nezvyčajných klientov

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Melody Hames skombinovala dve svoje srdcové záležitosti: lásku ku zvieratám a k umeniu a začala sa naplno venovať strihaniu koní. Vďaka sociálnym sieťam sa preslávila ako "konský barber".

Nezvyčajná činnosť vznikla v útlom veku. Meody mala podľa portálu CNN poníka, ktorému česala a strihala srsť. Milované domáce zviera však trpelo Cushingovou chorobou, malo problémy s pĺznutím srsti. Starostlivosti o jeho srsť teda venovala mnoho času. Známi a kamaráti ju tiež žiadali, aby ostrihala aj ich kone. A potom ju jeden záujemca požiadal o kreatívny zostrih. 

"Nikdy predtým som nič také nerobila, ale môj postoj k životu je povedz áno a rob si starosti neskôr. Tak som sa do toho pustil a majiteľka dala výsledok na web," opisuje Melody svoju prvú kreatívnu zakázku. "A odrazu sa začali ozývať ľudia, že aj oni by chceli pre svojho koňa niečo podobné. A tak sa to začalo."

​Vlani v novembri ju pozvali, aby sa zúčastnila na oslavách stého výročia konca prvej svetovej vojny. Brala to ako poctu. "Tomuto projektu som venovala si 6 týždňov," povedala. "Išla som do Imperiálneho vojnového múzea v Londýne, do knižnice, a dosť som si naštudovala." Samotné strihanie trvalo 10 hodín, rozdelené do dvoch sedení po piatich hodinách.

Melody Hames vraví, že strihanie je pre kone úplne bezpečné a to, aby sa kone cítili v poriadku je stredobodom jej práce. Myslí si, že umelecký zostrih koní vnímajú ľudia negatívne len kvôli nedostatku informácií. "Mnohí ľudia, ktorí o tom hovoria negatívne si neuvedomujú, že aj kone, ktoré vidia na pretekoch, sú strihané. Chcem len vzdelávať ľudí o tom, že kone striháme už minimálne 100 rokov. Akurát tie moje zostrihy sú výraznejšie."

Pozrite si, ako vyzerá salón krásy pre kravy:

Súvisiace články