Zatiahnuté
13°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Špičkové jedlá pod holým nebom, v súťaživej atmosfére
Zdielať na

Špičkové jedlá pod holým nebom, v súťaživej atmosfére

Archívna reportáž

KOMOČA / V Komoči aj tento rok usporiadali najväčší festival varenia pod holým nebom - Gastrofest. Súťažilo sa ostošesť. Všakovaké dobroty, vrátane kulinárskeho diela z kotlíka televízie JOJ, hodnotili profesionáli zvučných mien.

Od halászlé, cez viedenskú roštenku až po grilované rebierka ale aj dezerty - voňavá ponuka v kempe na brehu Váhu v Komoči bola naozaj pestrá. Na 17. ročníku festivalu dobrého jedla a skvelej zábavy Gastrofest nechýbal ani štáb TV JOJ.

Hlavný ochutnávač tímu Janko Mečiar hovorí: "Ja som prispel svojou troškou, zapálil som oheň a stále horí, ingrediencie, to neviem, to by som musel od oka nahádzať..." Dobrota z hovädzieho a srnčieho mäsa pod značkou TV JOJ mala v tomto roku premiéru. 

Okrem kuchárskeho umenia sa pod holým nebom dbalo aj na estetiku a to nielen jedál, či improvizovaných kuchýň pod holým nebom, ale aj samotných súťažiacich, ktorí nešetrili dobrou náladou, pohostinnosťou a najmä humorom. Tibor Lukács, organizátor Gastrofestu Komoča hovorí: "Máme prihlásených 238 súťažných družstiev, máme tu perfektný tím kuchárov a bežný človek to len tak neuvidí, že aká zostava tu je."

Reč je o šéfkuchároch zvučných mien z domova i zahraničia, ktorí tvorili viac ako 50 člennú porotu. Tibor Lukács ale upresňuje: "Nie je to sranda ochutnať tých 240 jedál, je to obrovská robota." Jedinečnosť pochúťky tímu TV JOJ ocenili aj porotcovia - tajomstvom je slivkový lekvár. Šéfkuchár tímu Valér Kurinec vysvetľuje: "Je tam divina a k tej divine sa ten slivkový lekvár veľmi hodí."


Pozrite si, čo sa pri Váhu varilo a jedlo vlani:

Súvisiace články