Zatiahnuté
13°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Najdlhší sklenený most na svete. Je to zážitok na celý život
Zdielať na

Najdlhší sklenený most na svete. Je to zážitok na celý život

Archívne video

ČÍNA / V Číne tento rok na Vianoce naozaj netrochárili. Pod stromček si nadelili veľkolepý darček. Otvorili najdlhší sklenený most na svete. Prechádzka vo výške viac ako 200 metrov je poriadna skúška pre žalúdky, ale rozhodne ide o jedinečný zážitok na celý život. Aspoň tak to tvrdia tí, ktorí si svetový unikát už stihli vyskúšať.

Takmer 500 sklenených metrov zavesených vo výške . Viac ako 200 metrov nad zemou - to je naozaj poriadny adrenalínový zážitok a údes pre všetkých, ktorí majú panický strach z výšok. Čína je na svoj unikát poriadne hrdá - dala si ho ako vianočný darček. A turisti boli nadšení.

"Prešli sme až do polovice mosta a musíme povedať, že keď sa pozriete pod nohy je to naozaj ohromujúce. Neľutujeme, že sme si museli vyšľapať túru, aby sme to mohli zažiť," hovorí turista.

Najdlhší sklenený most na svete sa nachádza v provincii Chu-pej na severe krajiny. A aj napriek tomu, že ho otvorili práve na Štedrý deň, ľudia neváhali oželieť pochúťky vianočného stola a prišli si vyskúšať jedinečný zážitok. "Náš most so sklenenou podlahou je dimenzovaný pre 3 000 ľudí. Ale z bezpečnostných dôvodov naň súčasne vpustíme len 600 osôb. Navyše budú pracovníci každý deň kontrolovať závesy a sklenené platne, aby sme si boli 100-percentne istí, že most je úplne bezpečný," vysvetľuje manažér Yang Shaobo.

Spoločnosť, ktorá tento unikát postavila sa chváli nielen číslami. Na moste sa nachádza 1 077 sklených platní s hrúbkou 4 centimetre a most visí na 12 bezpečnostných lanách. Podľa prepočtov dokáže most odolať aj zemetraseniu so silou 6 magnitúd. Jedinečný nie je ale len technologicky. Návštevníci si z neho vychutnajú nádhernú horskú prírodnú scenériu, vodopády, ale aj starodávne mestá a chrámy.

Súvisiace články