Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Tragické sviatky v Tatrách. O život prišli dve ženy, traja ľudia sú ťažko zranení
Zdielať na

Tragické sviatky v Tatrách. O život prišli dve ženy, traja ľudia sú ťažko zranení

Archívne video

TATRY / V pondelok prišli v Tatrách o život dve mladé Češky. Podľa informácii televízie JOJ jedná žena zomrela pod Téryho chatou, druhá pod Slavkovským štítom. Pod smrť oboch sa podpísal zľadovatelý terén.

"Turistka pri Téryhho chate po páde utrpela poranenia nezlučiteľné so životom. Telo nebohej 25-ročnej turistky bolo následne transportované do Starého Smokovca, kde bolo odovzdané príslušníkom PZ a pohrebnej službe," píše sa na webe záchranárov.

Záchranári stále pátrajú po ďalšom nezvestnom, ktorého videli náhodní návštevníci padať v oblasti Prostredného Hrotu. Veľmi ťažké zranenia utrpela lyžiarka na Lomnickom sedle. "V ranných hodinách boli záchranári HZS slúžiaci na zjazdovke z Lomnického sedla svedkami pádu slovenskej lyžiarky, ktorá si pri dlhom páde privodila vážne poranenia tváre a poranenia horných, dolných končatín. Záchranári poskytli pacientke na mieste neodkladné zdravotné ošetrenie a následne požiadali posádku VZZS o súčinnosť, ktorá následne pacientku letecky transportovala do popradskej nemocnice," informuje oficiálny web záchranárov. 

Vážne sa zranili aj ďalší dvaja ľudia na Slavkovskom štíte a pod Téryho chatou. 

Pred nedávnom zahynuli v Tatrách dvaja skialpionisti:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy