Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
V Moskve zabíjal linkový autobus, štyria mŕtvi
Zdielať na

V Moskve zabíjal linkový autobus, štyria mŕtvi

MOSKVA / Najmenej 4 mŕtvi a 9 zranených si v pondelok vyžiadalo nešťastie v Moskve, kde linkový autobus vrazil na schodisko podzemného priechodu pre chodcov. Oznámila to agentúra TASS s odvolaním sa na policajné zdroje. Na mieste je desať sanitiek, zranených prepravujú vrtuľníky.

Incident sa stal pri stanici metra Slavjanskij bulvar na západe mesta v miestach rušného dopravného uzlu. Šoféra údajne polícia zadržala, o príčinách nešťastia ale zatiaľ nie sú žiadne oficiálne informácie.

Policajné zdroje podľa agentúry Interfax hovoria o dopravnej nehode. V Moskve dnes husto sneží a viditeľnosť je zlá. Agentúra TASS s odvolaním sa na svoje zdroje napísala, že verzia úmyselného útoku je "takmer vylúčená".

"O teroristickom útoku sa nehovorí, žiadna taká verzia sa nevyšetruje," citovala agentúra Interfax zdroj z moskovskej radnice. Päťdesiatosemročný šofér, ktorého meno polícia nezverejnila, je v moskovskom dopravnom podniku Mostransavto zamestnaný 17 rokov.

Vozidlo, ktoré prišlo po pravidelnej linke z obce Skolkovo na západnom okraji mesta, podľa očitých svedkov najskôr vyšlo na chodník a po chvíli sa zastavilo na schodoch do podchodu. Pod kolesami autobusu zostali po nehode traja ľudia, zranenie utrpeli aj cestujúci v autobuse. Stav niekoľkých z nich je kritický.

V Rusku je dnes obyčajný pracovný deň, Vianoce v ortodoxnom pravoslaví pripadajú podľa juliánskeho kalendára na 7. januára.

https://twitter.com/News_Executive/status/945278864749744128

Súvisiace články

Najčítanejšie správy