Polojasno
12°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Top zoznam kníh, ktoré pod stromčekom nesmú chýbať
Zdielať na

Top zoznam kníh, ktoré pod stromčekom nesmú chýbať

BRATISLAVA / Máme pre vás zopár tipov na vianočný darček - knihy. Mnohých určite potešia, výber je viac ako bohatý. V štúdiu TV JOJ predstavil zopár tipov literárny publicista Milan Buno.

"Dnes to bude hlavne o krimi a detektívkach," začína Buno. So sebou priniesol niekoľko kníh, ktoré určite stoja za prečítanie. 

OBEŤ BEZ TVÁRE

Je tu nové severské krimi, nový hrdina - vyšetrovateľ, ktorého si čitatelia zamilujú. Zákerný vrah zabíja svojich bývalých spolužiakov a spolu s knihou slováci pripravili aj špeciálnu hru na www.obetbeztvare.sk, v ktorej musíte zachrániť čo najviac svojich spolužiakov, kým ich nepozabíja brutálny vrah.

NOMÁD

"Je to špionážny, výbušný triler. Pre všetkých milovníkov nadupaných akčných sérií ako je Homeland, 24, alebo Jason Bourne,"  predstavuje kniu Buno. Inteligentný, sympatický a predovšetkým uveriteľný hrdina čelí dôveryhodnej hrozbe. Marc Dane je agent britskej tajnej služby MI6. Jeho tím niekto vláka do pasce a všetci vrátane jeho priateľky Samanthy zahynú. Tá mu ale ešte pred smrťou stihla povedať, že v MI6 je zradca, ktorému boli na stope.

CIGARETKA NA DVA ŤAHY

Nová kniha Dominika Dána, opäť 90.roky. Na jar 1995 sa chlapcom z oddelenia vrážd dostal na stôl prípad vodiča dodávky – chlapca zastrelili a upálili v aute. Hrozná smrť, desivé zohavenie mŕtvoly, ťažký kriminálny zločin. No nielen pátranie po vrahovi trápilo Krauza a Chosého, ako vždy, aj tentoraz prišiel problém ruka v ruke s ešte väčším.

3X HERCULE POIROT

Smrť na Níle, Vražda je zvyk a Schôdzka so smrťou – tieto tri detektívne príbehy z pera Agathy Christie patria k tomu najlepšiemu, čo počas svojej bohatej kariéry napísala. Teraz vyšli všetky v špeciálnom vydaní.

LÁSKA NA PRVÝ KLIK

Majú skvelý zmysel pre humor, stoja pri sebe a vždy sa podržia ako správne priateľky. Dve kamarátky, ktoré si v práci posielajú maily, ohovárajú, posudzujú, klebetia. A ich správy zatiaľ číta aj jeden IT-čkár.

SOMÁR JE ŠVAJČIAR

Inšpiratívne myšlienky, mini úvahy, krátke príbehy, čriepky z poézia, dialógy, životné pravdy aj morality. A to všetko doplnené kresbami Ivana a Dávida Popovičovcov. Je to návod, ako prežiť medzi ľuďmi.

EMA MÁ MAMU

Knižka pre všetky mamy a ich dcéry. Napísali ju Emma Tekelyová a jej dcéra Ema, krásne ilustrovala Noémi Kolčáková. Nejde ale len o knižku, ale naozaj o vzťah mám a dcér, ktorý je najdôležitejší na svete. 

HLAVU HORE

"Milá knižka o tom, ako sa cítiť šťastne, spokojne a optimisticky," zakončuje sériu tipov Buno. Vďaka jednoduchým cvikom ukazuje, ako bojovať so stresom a zlou náladou. Na pomoc príde aj ovečka Oscar. 

Súvisiace články