Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Fotografickú súťaž vyhral záber vystrašených slonov, utekajúcich pred agresívnymi ľuďmi
Zdielať na

Fotografickú súťaž vyhral záber vystrašených slonov, utekajúcich pred agresívnymi ľuďmi

Archívna reportáž

BANKURA / Víťazná fotografia prekvapila. Fotografickú súťaž Asian wildlife photography award vyhral záber vystrašených slonov na úteku pred ľuďmi. sloslony

Keď sa spomenie fotografická súťaž, každý si predstaví nádherné fotografie zvierat ako z rozprávky. Dnešná doba si čoraz viac uvedomuje problém ohrozených zvierat, a to ako ľudia dokážu prírodu devastovať.

Možno práve kvôli tomu si najväčší obdiv vyslúžila fotografia dvoch vystrašených slonov, utekajúcich pred nebezpečenstvom - pred ľuďmi. O tejto problematike písal portál unilad.co.uk. Fotograf Biplab Hazra zachytil týchto slonov práve vo chvíli, kedy na nevinné zvieratá ľudia útočili horiacimi predmetmi. Svoj záber pomenoval celkom trefne "Tu je peklo". V rozhovore pre BBC, sa fotograf vyjadril, že počul, ako slonie mláďa vydáva vystrašené zvuky. Podľa jeho slov bol absolútne zmätený.

Ľudia si neuvedomujú, že voľne žijúce zvieratá sa v prírode na tomto kontinente nachádzajú už storočia. Ľudia im však ich život poriadne komplikujú a podľa miestnych obyvateľov, im vraj ide dokonca o pomstu. "V Bankure sú konflikty a ponižovanie zvierat bežné, no deje sa to aj v iných častiach ako Assam, Odisha, Tamil Nadu či iných," píše na svojej stránke Sanctuary Asia.

Až 70 percent svetovej populácie slonov žije v Indii. Konflikty medzi nimi a obyvateľmi sú v súčasnosti také vážne, že si už vyžiadali viac ako 50 sloních životov a približne 300 ľudských.

Súvisiace články