Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Romantika na pódiu. Viacbojár požiadal priateľku o ruku počas udeľovania ceny Atlét roka
Zdielať na

Romantika na pódiu. Viacbojár požiadal priateľku o ruku počas udeľovania ceny Atlét roka

Archívna reportáž

PRAHA / V sobotu večer sa udeľovali ceny Atlét roka v susednom Česku. V tradičnej ankete si pre ôsme miesto prišiel viacbojár Adam Sebastian Helcelet. Z pódia si však ani zďaleka neodniesol len cenu.

Začalo sa to nevinne. Moderátorka Monika Absolonová sa Helceleta opýtala, kedy plánuje svadbu, píše portál idnes.cz. On odpovedal, že až keď priateľku požiada o ruku. Na ďalšiu otázku, kedy to asi bude, odpovedal rozhodne: "Tak napríklad teraz". Svoju priateľku, šprintérku na 400 m, Denisu Rosolovú zavolal na pódium a pred zrakmi prekvapených divákov ju skutočne požiadal o ruku.

Helcelet si kľakol a prvou poznámkou všetkých rozosmial: "Nepotrebujem to tu roztlieskať, zvládnem to". Narážal na svoj tradičný rituál pred atletickým výkonom, keď od divákov vyžaduje potlesk. 

"Deniska, chcel by som sa ťa v tento krásny atletický večer spýtať, či by si si ma vzala a stala sa mojou ženou," predniesol na kolenách. Zaznelo "áno". Potom športovkyni na prst nastokol pripravený prsteň.

"Pripadala som si ako vo filme. Najprv som bola v šoku a aj keď to nevyzeralo, bola som veľmi dojatá. Prekvapilo ma, že to spravil pred toľkými ľuďmi," povedala čerstvá snúbenica. 

Helcelet pôvodne plánoval požiadať Rosolovú o ruku v súkromí. Prstienok mal už na dovolenke, aj v Tatrách, ale stále neprišiel správny moment. "Musel som si byť istý, že povie áno, inak by to bol dosť veľký trapas," smeje sa výborný český atlét.

Svadba zatiaľ nie je v dohľadne, potrebujú všetko dobre naplánovať. Pre Rosolovú to bude už druhé manželstvo, predtým bola vydatá za tenistu Lukáša Rosola. S Helceletom tvoria pár rok. 

Súvisiace články