Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Šéfkuchár ukradol z hotela 50 kilogramov masla, chcel zbohatnúť
Zdielať na

Šéfkuchár ukradol z hotela 50 kilogramov masla, chcel zbohatnúť

Archívna reportáž

KARLOVE VARY / Českí policajti riešia netradičný prípad krádeže. Kuchár hotela v Karlových Varoch si chcel privyrobiť netradičným spôsobom. Podľa polície kradol maslo, syr aj klobásu za desaťtisíce českých korún. Tieto potraviny chcel následne predať. Za tento prehrešok mu hrozia až dva roky väzenia.

Pracovník hotela v Karlových Varoch kradol maslo a iné potraviny od svojho zamestnávateľa v sklade.

Za dva mesiace si z hotela odniesol až 50 kilogramov masla, viac ako osem kilogramov syra a šesť kilogramov klobásy. Uviedla to hovorkyňa českej polície Kateřina Böhmová.

"Celkové škody na odcudzených potravinách sa odhadujú na viac ako 14 000 českých korún (536 eur), pričom len maslo má celkovú hodnotu viac ako 10 000 korún (383 eur)," uviedla hovorkyňa polície. 

Zdražie maslo ešte viac?

Dvadsaťštyriročného muža, ktorý pracoval ako šéfkuchár v hoteli, polícia už obvinila z krádeže. Ak mu dokážu vinu, hrozia mu až dva roky väzenia. Maslo v obchodoch sa teraz v Česku predáva aj za viac ako 50 korún (1,92 eur) za 250 gramov. Českí predajcovia teraz očakávajú, že ceny budú pred Vianocami ešte rásť. 

Cena masla z farmy, ktorá má zvyčajne vyšší obsah tuku, je stále mierne vyššia - niekde sa predáva za 54 korún (2,07 eur0), niekde je štvrť kilogram za viac ako 70 korún (2,68 eur).

Ceny masla sú vysoké aj na Slovensku. Pozrite si reportáž: 

Súvisiace články