Jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Leško z relácie Sedem: rešpektujeme ľudskú dôstojnosť politikov, až kým sa jej sami nezbavia
Zdielať na

Leško z relácie Sedem: rešpektujeme ľudskú dôstojnosť politikov, až kým sa jej sami nezbavia

SLOVENSKO / Politického komentátora Mariána Leška živia vlastne politici. A svojim spôsobom ho živia celkom dobre. Ak by sa totiž nič nekalé, podozrivé, zvláštne či neslušné v našej politike nedialo, tento známy komentátor by skončil na dôchodku. A do televízneho dôchodku by zrejme musela ísť aj relácia Sedem. Lenže nič také sa nedeje – Sedmička aj s Mariánom Leškom vstupuje do novej sezóny.

Politický komentátor je už stabilnou súčasťou glosátorskej zostavy relácie Sedem, ktorá vtipne reflektuje aktuálne dianie na slovenskej politickej scéne, ale prináša aj zaujímavé správy uplynulého týždňa z domova aj zahraničia.

Okrem moderátorky Eleny Vacvalovej v nej glosujú aj Milan Lasica, Oľga Feldeková, Marián Leško, Milan Kňažko či Marián Geišberg. A čo si myslí o slovenských politikoch samotný Marián Leško? "Politici sú pre nás až nekalá konkurencia, pretože niekedy zabávajú slovenský ľud oveľa viac, ako my," myslí si známy politický komentátor.

Uhorková sezóna sa tento rok nekonala

Relácia Sedem mala počas leta pauzu. Napriek tomu, že leto má povesť takzvanej uhorkovej sezóny, tém na glosovanie bolo nečakane nadmieru. "Diali sa veci, ktoré sa normálne nedejú. Bola veľká škoda, že sme zmeškali tento august. Mohli sme vysielať reláciu aj dvakrát denne naživo. K niekoľkým témam sa vrátime aj spätne, ale už je to za zenitom," dodáva Leško.​

Témy do relácie pripravuje práve Marián Leško, keďže ako politický komentátor sa v aktuálnom dianí najviac orientuje. Témy, na ktoré budú Vacvalová, Lasica, Feldeková a Kňažko glosovať, im posiela Leško deň pred samotným natáčaním. Väčšina sa však nemusí špeciálne pripravovať a spoliehajú sa na improvizáciu. Relácia sa nahráva každý štvrtok, teda v deň vysielania, aby boli témy čo najaktuálnejšie.

Morálna hranica humoru

Sú aj témy, ktorým sa glosátori vyhýbajú. "Každý vie, že ľudská dôstojnosť, je ľudská dôstojnosť. Z ľudského nešťastia, ak sa to netýka práve hlúposti, sa zásadne nevysmievame," hovorí Marián Leško, ktorý dodáva, že aj politici majú svoje práva. "My rešpektujeme práva a ľudskú dôstojnosť politikov, až kým sa jej sami nezbavia. Potom im to musíme pripomenúť," dodáva.

Už vo štvrtok sa môžete tešiť na poriadnu dávku humoru a smiechu. Preberať sa budú zaujímavé témy z domova i zo sveta, príhody z bežného života, ale aj politika, ktorá vám určite vyčarí úsmev na tvári. Reláciu Sedem, ktorú uvidíte na obrazovkách televízie JOJ už vo štvrtok o 21:45 na Jojke. 

Súvisiace články