Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Mladá blogerka sa otrávila v živom prenose
Zdielať na

Mladá blogerka sa otrávila v živom prenose

PEKING / Videoblogerka Zhang na svojom profile prezentuje zdravý životný štýl. Tentokrát sa rozhodla ukázať svojim fanúšikom výhody jedenia surových listov aloe vera a to tak, že v priamom prenose chcela požuť dva listy. Zrejme si ale nenaštudovala, ako má aloe vera presne vyzerať. Zámena ju takmer stála život.

Vo videu je vidieť ako prvé kúsky 26-ročná Zhang ešte pôžitkársky požula. Už čoskoro si ale uvedomila, že nie je všetko v poriadku. Chuť veľmi rýchlo na jazyku zhorkla. Nasledovalo pálenie v ústach a už onedlho ich mala poriadne ohnivé.

Došlo totiž k nebezpečnej zámene. Aloe vera je veľmi podobné americkej agáve, ktorá je ale na rozdiel od aloe jedovatá. Blogerka okamžite prerušila prenos a ponáhľala sa do nemocnice. Našťastie prišla včas, napriek tomu mala po príchode do nemocnice po celej tvári silnú vyrážku a opuchnutý jazyk. Lekári je vypumpovali žalúdok a Zhang by mala byť v poriadku. 

Agáve samo o sebe obsahuje niekoľko jedovatých látok, ale vo fabrikách ho upravujú a následne sa dá konzumovať. Nektár z tejto rastliny slúži v Mexiku ako náhrada medu a z niektorých druhov sa vyrába tequila. Lekári ale neodporúčajú konzumáciu veľkého množstva aloe vera, ktoré je tiež známe ako prírodne preháňadlo, uvádza portál novinky.cz. 

Súvisiace články