Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Autobus MHD sa zrazil s osobným autom. Z auta ostal iba šrot
Zdielať na

Autobus MHD sa zrazil s osobným autom. Z auta ostal iba šrot

BRATISLAVA / Za dopravnú nehodu, ktorá mohla mať tragické následky, môže nepozornosť jedného z vodičov. Na križovatke sa zrazil autobus mestskej hromadnej dopravy s osobným autom. Traja ľudia utrpeli zranenia, z toho jeden vážne.

K zrážke došlo okolo ôsmej hodine ráno na Saratovskej ulici v bratislavskej Dúbravke. Podľa zdroja blízkeho vyšetrovaniu, vošiel starší vodič do križovatky na červenú. V tom čase išiel po hlavnej ceste autobus mestskej hromadnej dopravy.  Auto po silnom náraze skončilo v stĺpe. 

Vo vozidla sa utrhol motor, zlomili sa kolesá a aj palubná doska. Staršieho vodiča z osobného auta previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice. "Šesťdesiatšesťročný muž bol s polytraumou a na umelej pľúcnej ventilácii transportovaný do UN na Kramároch," informoval Boris Chmel, hovorca záchranárov. V autobuse sa ľahšie zranili dve cestujúce, jedna z nich mala poranené rameno. Pri vyšetrovaní nebol vodičovi autobusu zistený obsah alkoholu v krvi. "Vykonanou dychovou skúškou bolo požitie alkoholických nápojov u vodiča autobusu vylúčené. Na zistenie prítomnosti alkoholu v tele 66-ročného vodiča osobného vozidla, bol nariadený odber krvi," uviedla hovorkyňa policajného zboru Lucia Mihalíková.

Odhadovaná škoda spôsobená dopravnou nehodou na autobuse je predbežne vyčíslená na 2.500,-€ a na osobnom vozidle vo výške 1.500,-€. Presné príčiny dopravnej nehody sú ešte predmetom ďalšieho dokazovania.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy