Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Muž chránil vlastným telom 2,5 metrového hada plaziaceho sa cez cestu
Zdielať na

Muž chránil vlastným telom 2,5 metrového hada plaziaceho sa cez cestu

PILBARA / Mladý muž Matthew Bager sa rozhodol zachrániť dva a pol metrového pytóna, ktorý sa plazil po ceste v Západnej Austrálii. Ak by sa pri ňom nepristavil, pravdepodobne by skončil pod kolesami jedného z áut, ktoré rušnou cestou premávajú. Mladík dopravu odkláňal, až kým sa had nepreplazil bezpečne na druhú stanu cesty. Následne si vedľa neho ľahol a ich fotka obletela sociálne siete.

Obrieho hada, ktorý meral asi 2,5 metra, zbadal milovník zvierat na ceste Dampier Port Authority v Západnej Austrálii. Matthew práve mieril s kolegami do prístavu, kde pracoval. Spočiatku si mysleli, že ide len o lano na ukotvenie lode. Rozhodol pri zvierati pristaviť a počkať, kým bezpečne prejde cestu. "Ukázal som na cestu, že je tam lano, až potom sme zbadali, že ide o hada. Tak sme sa pristavili a namierili naň svetlá," povedal Matthew pre Daily Mail.

Had sa vôbec nehýbal a nevedomky na ceste čakal na svoju smrť. Rozhýbalo ho podstrčenie. Mladíka potom odfotografovali jeho kamaráti, ako leží vedľa hada a fotku na sociálnu sieť Facebook pridala Tracey Heimberger, ktorá mladíka za jeho čin vyzdvihovala do nebies. "Z minulej noci..Matthew Bager, ty si hrdina! Pre tých, ktorí nevedia, je pytón olivový ohrozený druh," povedala na svojom profile. Na obrázku je vidieť veľkosť hada v porovnaní s výškou jeho záchrancu.

Pytón olivový narastie aj do dĺžky 4 metrov. Vyskytuje sa najmä v hornatých oblastiach a lesoch. Nie je jedovatý a ani nijako nebezpečný pre ľudí. Často ho ale pre nevedomosť ľudia zabíjajú.

Zdielať na

Súvisiace články