Zatiahnuté, dažďové prehánky
19°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Deti milujú pesničky. Aj vďaka Mirovi Jarošovi sú ochotné poslúchať
Zdielať na

Deti milujú pesničky. Aj vďaka Mirovi Jarošovi sú ochotné poslúchať

Zdroj: youtube.com

BRATISLAVA / Aj malé deti majú svoje spevácke idoly. Spolu s nimi spievajú, tancujú a popritom sa učia. Práve vďaka pesničkám si drobci oveľa lepšie zapamätajú to, čo by im inak rodičia dlho museli vtĺkať do hlavy.

Pesničky pre najmenších sú nielen rytmické, ale aj poučné. Deti sa pomocou hudby naučia hýbať, používať čarovné slovíčka ako ďakujem a prosím, alebo si umývať zuby, či správne stolovať. A to nielen doma, ale cez pesničky spoznávajú svet aj v škôlkach. "Je to veľmi dôležité pri edukačných aktivitách, pretože deti motivujeme a nie je dobré keď len sedíme a komunikujeme, ale musíme aj spievať, tancovať a vtedy si deti viac zapamätajú," pochvaľuje si detské hitovky riaditeľka MŠ na Linzbothovej v Bratislave, Eva Elexová.

Tak ako sa kedysi ľudia delili na depešákov a metalistov, tak aj deti inklinujú k svojim idolom. Mnohé z nich milujú práve Mira Jaroša.  Ten už má viac detských fanúšikov ako dospelých, ak nerátame rodičov jeho malých obdivovateľov. "Väčšinou mi rodičia hlásia, že to úplne skvelo funguje, lebo deti nechcú rodičov počúvať, že umývať si ruky, ale cez pesničku to robia automaticky a samé," hovorí s nadšením Miro Jaroš.

Pesnička sa pre malého poslucháča rodí oveľa ľahšie ako pre dospelé publikum, námety interpreti čerpajú aj od samotných rodičov a detí. "Hneď napíšu, že naša sa bojí doktora, alebo prosím ťa, pomôž nám naučiť nášho Šimonka na nočník," spomína si na konkrétne príklady Miro.

Súvisiace články