Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Žiaci si mali priniesť na biológiu domáce zvieratá. Kone nečakali
Zdielať na

Žiaci si mali priniesť na biológiu domáce zvieratá. Kone nečakali

KOMÁRNO / Moderné formy výučby poskytujú priestor aj pre netradičné návštevy. Šiestakom základnej školy v Komárne spestril ich učiteľ hodiny biológie projektom Prines si svoje zviera v rámci témy Blízki spoločníci človeka. Posledné návštevníčky ale skončili na dvore – schody vedúce do prírodovednej učebne jednoducho nezvládli.

"Dnes máme ďalšiu netradičnú hodinu biológie, Karla si pre nás priniesla svoje domáce zvieratko, ktoré sa však do tejto triedy nezmestí," začal hodinu biológie záhadne učiteľ Marek Tóth. A potom prišli - dva urastené kone. Šaci a Lessi  prekročili prah školy po prvýkrát a dostalo sa im mimoriadnej pozornosti. "Určite to motivuje žiakov a tým pádom sa viac snažia, viac sú pozorní na tých hodinách a dosahujú lepšie výsledky, samozrejme," vysvetľuje svoj zámer učiteľ Marek Tóth.

V rámci projektu Prines si svoje zviera poprosila Karla trénerku, aby jej z ranča priniesla do školy koníka. Tieto urastené zvieratá skutočne zbožňuje. "Najskôr sa naučím, rýchlo sa oblečiem a idem na kone," opisuje svoj deň šiestačka Karla Scholtzová. 

Radosť urobila aj svojim spolužiakom. Štvornohé návštevníčky mohli spolužiaci nielen pohladkať či nakŕmiť čerstvou trávou, ale na ne aj vysadnúť.

Riaditeľka ZŠ Rozmarínová v Komárne, Helena Weszelovská, je s prístupom učiteľa spokojná: "Pán učiteľ je odvážny, je nekonvenčný a jednoznačne magnetom pre deti, vďaka tomu sa učia rady – čo viac si priať".

Súvisiace články