Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Nielen klasika či operný spev. Žiaci ZUŠ dokážu odohrať aj skvelý funky koncert
Zdielať na

Nielen klasika či operný spev. Žiaci ZUŠ dokážu odohrať aj skvelý funky koncert

BRATISLAVA / Keď dostanete pozvanie na koncert žiakov Základnej Umeleckej školy, zvyčajne si v spoločenskom oblečení vypočujete klavírny alebo husľový koncert. Môže to však vyzerať aj inak. Nadupané basy, elektrické gitary, bicie a kompletná dychová sekcia. Takúto show predviedli Rock Kids zo Základnej umeleckej školy na Exnárovej ulici v Bratislave.

Na prvý pohľad by nikto nepovedal, že sa pozerá na koncert žiakov Základnej umeleckej školy.  So skvelou atmosférou, úžasným výkonom, zladenou kapelou, aj profesionálnym osvetlením by koncert mnohí iste tipovali skôr na mladých zahraničných hudobníkov. Aj deti na ZUŠ sa totiž môžu venovať nielen klasike alebo opernému spevu, ale aj rocku či funky. "Sme výnimoční v tom, že máme veľa umeleckých zoskupení. Máme jazzové formácie, máme popové formácie, máme rôzne improvizačné, experimentálne zoskupenia," úprimne sa chváli svojimi šikovnými žiakmi riaditeľka ZUŠ, Anna Miklovičová. 

Títo študenti dostali aj príležitosť, ktorá sa neopakuje príliš často. Mladí hudobníci si na pódiu zahrali a zaspievali s najlepšími profesionálmi na slovensku. Juraj Griglák, Eugen Vizvári a Igor Kmeťo prišli podporiť mladých ľudí, ktorí sa s nimi mohli aj porozprávať. Poradili im, aby milovali svoj hudobný nástroj, aj hudobné umenie ako také.

Súvisiace články