Jasno
11°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Záchodová misa nie je najšpinavšou vecou, ktorú máte doma
Zdielať na

Záchodová misa nie je najšpinavšou vecou, ktorú máte doma

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Ak ste si mysleli, že najšpinavšia vec, ktorú doma máte, je záchodová misa, ste na omyle. Určite máte minimálne 6 špinavších vecí.

Kuchynská hubka

Špinavá kuchynská hubka je vraj až v 250 tisíckrát horšom stave, než záchodová doska. Používame ju denne a často dlhšie, než je zdravé. Špongiu by sme mali meniť každé 2 týždne. Ak hubku ale nechcete vyhodiť, môžete ju dať na minútu do mikrovlnky na najteplejší stupeň. 

Diaľkový ovládač

O prvenstvo najväčšieho počtu baktérií sa s hubkou na riad delí diaľkový ovládač. Ten málokto niekedy vymení a málokoho napadne ho raz za čas vyčistiť. Väčšina ovládačov má vzadu skrutku, ktorým výrobok rozdelíte, plast umyjete vodou a tlačidlá vyčistíte vlhkou handričkou.

MENU

Viete koľko ľudí si pred vami vyberalo jedlo z MENU lístka? Viac než dosť! Na reštauračnom menu je stokrát viac baktérií ako na toalete.

Matrac

Váš matrac sa chváli naozaj peknou zbierkou nečistôt. Ak lôžka pravidelne nečistíte, môžete si byť istí, že si každý deň líhate na veľa prachu, miliardu odumretých buniek, roztoče a ich výkaly. Matrac preto pravidelne vetrajte a otáčajte. Najlepší čas na výmenu je 10 rokov.

Telefón

Vedeli ste, že si k uchu prikladáte desaťkrát špinavšiu vec, než je záchodová doska? Na dotykový mobil siahate v autobuse, na nákupoch a často aj na záchode. Výsledkom je naozajstná "chuťovka". Mobil každý večer očistite navlhčeným vatovým tampónom s antibakteriálnym sprejom a je po probléme.

Kľučka na dverách

Viete, čo robili všetci tí ľudia, ktorí sa dotkli kľučky na dverách pred vami? Mohli byť v autobuse, obchode, na toalete a tak ďalej. Pokiaľ ide o kľučky mimo váš domov, je jedinou zbraňou poriadne si umývať ruky. U vás doma sa ale vyplatí kľučky aj okolie okolo nich pravidelne vyčistiť.

Milujete čistotu? Tak si pozrite pár tipov vo videu.

Súvisiace články