Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Policajti v pozore. Už druhý deň po sebe evakuujú súdy pre bomby
Zdielať na

Policajti v pozore. Už druhý deň po sebe evakuujú súdy pre bomby

SLOVENSKO / Okresné súdy v krajských mestách na celom Slovensku sú už druhý deň v pohotovosti. Od začiatku týždňa mali policajti informácie o nahlásených bombách.

Súdy okresných miest sú v pozore druhý deň po sebe. Bombu ohlásili na súde v Prešove, Košiciach a aj v Bratislave. "Potom, ako prišla výzva, aby sme opustili súd, sme tak urobili. Ak sa nepreukáže, že v budove je bomba, od 11:00 začneme pracovať," vyjadril sa hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak.

"V súvislosti s preverovaním dnes prijatého oznámenia na Krajskom súde v Košiciach, týkajúceho sa umiestnenia bomby na presne nešpecifikovanom krajskom súde, policajti v rámci Bratislavského kraja v súčasnosti vykonávajú na Krajskom súde v Bratislave potrebné opatrenia za účelom ochrany života, zdravia a majetku občanov," informuje hovorkyňa bratislavskej polície Tatiana Kurucová.

Vo štvrtok pred šiestou  hodinou ráno prišli pred okresný súd v Žiline policajné hliadky pyrotechnik aj psovodi. Nakoľko je budova súdu na okraji centra mesta a v blízkosti železničnej a autobusovej stanice, okolie opáskovali. V budove prvostupňového súdu dôkladne  skontrolovali viac ako tristo miestností. 

Bombu hľadali aj na Okresnom súde v Trenčíne. Od skorých ranných hodín obsadili budovu desiatky policajtov. Vchod strážila hliadka a dnu sa nikto z verejnosti nedostal. Aj dvere do bratislavského súdu zostali zatvorené. Zamestnanci súdu dostali už deň predtým emailom pokyn, aby prišli do práce až na 10 hodinu. Dôvodom mal byť oznam o bombe. Anonym nahlásil bombovú hrozbu na okresných súdoch v sídlach krajských súdov na 30. marca na 9 hodinu a 45 minútu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy