Jasno
15°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Novinka na realitnom trhu: Virtuálne prehliadky bytov
Zdielať na

Novinka na realitnom trhu: Virtuálne prehliadky bytov

BRATISLAVA / Novinkou na trhu s nehnuteľnosťami je virtuálna realita. Jej využitie je ale omnoho širšie, než by sa na prvý pohľad mohlo zdať.

Hoci výstavba bude dokončená až o dva roky, už dnes sa do jedného z budúcich bytov dá pozrieť. Môže za to virtuálna realita. Stačia špeciálne okuliare a pár metrov priestoru.

"Doteraz si klient vyberal projekty alebo byty z papiera, videl vizualizácie, maximálne nejaké technické výkresy," približuje developer Ivan Rolný.

Dnes si môže byt nielen pozrieť, ale sa v ňom aj poprechádzať. Dokonca vidieť, ako bude vyzerať ihrisko či bulvár v okolí.

"Výhoda virtuálnej reality je tá, že si môže pozrieť aj exteriéry, že sa môže fyzicky pohybovať po vonkajších priestoroch," informuje developerka Silvia Mojžišová.

Klient si môže zvážiť, či mu veľkosť bytu vyhovuje, môže si vyskúšať sadnúť na gauč, pozrieť sa, aký bude mať výhľad z okien v noci alebo vyjsť na balkón. Oprieť sa o virtuálne zábradlie znamená v realite ale pád.

"Dokážeme oklamať mozog, že je niekde, aj keď tam nie je. A preto sa správa tak, ako v skutočnosti," vysvetlil developer virtuálnej reality Ivan Daško.

Virtuálna realita teda nie je len o zábave. Výrobcovia ale priznávajú, že nech už je na obrazovke zobrazené čokoľvek, v prvom rade ide o zážitok.

Súvisiace články