Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Keď vás návšteva národného parku môže stáť život
Zdielať na

Keď vás návšteva národného parku môže stáť život

KAZIRANGA / V indickom národnom parku Kaziranga v štáte Ásam zašli tentoraz priďaleko. Aby bola ochránená tamojšia ohrozená populácia nosorožcov, strážcovia začali neľútostne strieľať pytliakov. A keďže park navštevujú aj turisti, môže sa stať, že o život prídu aj celkom nevinní ľudia, ktorí sa ocitli v nesprávnom čase na nesprávnom mieste.

V národnom parku Kaziranga v súčasnosti žije 2 400 nosorožcov, čo sú presne 2/3 zo svetovej populácie. Pred storočím sa ich tu nachádzala len malá hŕstka. Je teda jasné, že tieto zvieratá je tu treba chrániť. Za ich rohy sú ponúkané nemalé peňažné sumy.

Za 100 kilogramov môžu pytliaci zinkasovať až 6 000 amerických dolárov, čo je viac ako za originálne zlato. Úlovky následne putujú do Číny a iných destinácií. Mnohí veria, že dokážu vyliečiť rakovinu alebo poruchy erekcie, píše boredpanda.com.

Netreba ale zabúdať ani na fakt, že v roku 2015 tu rukou strážcov zomrelo viac ľudí ako bolo zastrelených nosorožcov pytliakmi. Doteraz tu zomrelo päťdesiat ľudí.

Súvisiace články