Skoro jasno
16°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Dievčatku (4) začali rásť prsia, mama ju vzala do televízie
Zdielať na

Dievčatku (4) začali rásť prsia, mama ju vzala do televízie

LONDÝN / Dievčatko Neveah Denton (4) by sa malo skôr hrať s deťmi než sa zaoberať niečím, čo riešia oveľa staršie dievčatá. Trpí totiž poruchou, ktorá postihuje jedno z 5 tisíc detí na svete.

Nevaeh je ešte dieťa, ale už rieši veci ako oveľa staršie dievčatá. v dvoch rokoch sa jej vyvinuli prsia. Môže za to predčasná puberta. Táto porucha postihuje jedno z 5 tisíc detí na svete. Rodičia vzali dcéru hneď k lekárovi. Dievčatku sa vytvorili bradavky, a to v dvoch rokoch žiadny rodič nečaká. "Spočiatku nás lekár uisťoval, že je dcéra v poriadku, ale potom sa jej vytvorila aj druhá bradavka. Prešla mnohými lekárskymi testami a oznámili nám, že jej naozaj začala klasická puberta. My sme o tom, že je to v jej veku vôbec možné, ešte nikdy nepočuli," povedali rodičia denníku Daily Mail.

Dievča je najmladším pacientom s touto diagnózou vo Veľkej Británii. Jej matka sa rozhodla, že ju vezme do televíznej šou Good Morning Britain, aby všetci videli, že takáto porucha je vôbec existuje. To sa dievčatku nepáčilo. A nepáčilo sa to ani verejnosti, ktorá matku ostro odsúdila.

Ide totiž o veľmi citlivú vec a pre také malé dieťa to musí byť veľmi ťažké. Dievča sa samozrejme hanbilo a kamery jej boli nepríjemné. Celú dobu sa tlačila k matke a neukázala svoju tvár. Niektorí si myslia, že je dobre, že ju matka vzala do televízie, aby všetkým povedala o tejto chorobe, iní si zasa myslia, že mala dievčatko nechať doma.

Súvisiace články