Zatiahnuté
Bratislava
Marek
25.4.2024
Zlodej vykradol auto, v ktorom sedelo dieťa. Bil sa s ním o mobil
Zdielať na

Zlodej vykradol auto, v ktorom sedelo dieťa. Bil sa s ním o mobil

ŠLUKNOV / Polícia vo Šluknove stíha zlodeja, ktorý využil chvíľu, kedy si miestna žena odskočila do škôlky pre dieťa a druhé nechala v odomknutom aute. Zlodej do auta vnikol a pokúsil sa desaťročné dieťa vylákať von. Pretože sa nenechalo, muž vo vozidle zobral, čo sa dalo, a potom sa ešte začal s dieťaťom preťahovať o mobil.

"Neznámy muž sa snažil zaskočenému dieťaťu vytrhnúť telefón z ruky, ale ono vyskočilo z auta a začalo kričať," opisuje děčínska policajná hovorkyňa Petra TrypesováZlodej sa zľakol a dal sa na útek aj s kabelkou a osobnými vecami vodičky, ktoré v aute ukradol.

"Okoloidúci si najskôr mysleli, že išlo o rodinnú hádku, kedy sa dieťa nechce v aute pripútať. Keď potom ale videli vonku kričiace dieťa, uvedomili si vážnosť situácie a vybehli za páchateľom," približuje hovorkyňa.


Ľudia zlodeja dobehli a zadržali do príchodu policajnej hliadky. Vyšetrovateľ štyridsaťpäťročného muža zo Šluknovského výbežku obvinil z krádeže, za ktorú môže ísť na dva roky do väzenia,píše český portál iDnes.cz.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy