Skoro jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Páry, ktoré pridávajú často zaľúbené fotky na sociálne siete, majú vážny problém
Zdielať na

Páry, ktoré pridávajú často zaľúbené fotky na sociálne siete, majú vážny problém

BRATISLAVA / Páry, ktoré sa prezentujú na sociálnych sietiach zaľúbene, bezstarostne a šťastne, majú v skutočnosti vo vzťahu veľký problém. Odborníčka na vzťahy Nikki Goldstein tvrdí, že online svet je pretvárka a ide viac o reakcie ľudí, ako o šťastie vo vzťahu.

Austrálska sexuologička a expertka na vzťahy prišla so zaujímavou teóriou. Páry, ktoré zaplavujú svoje sociálne siete ako sú, Facebook, Instagram, Snapchat svojimi fotkami, komentovaním a prehnane si verejne vyznávajú lásku, tak len maskujú svoju neistotu a problém vo vzťahu."Ľudia, ktorí na sociálnych sietiach dávajú priveľa príspevkov a zdieľajú svoj život, hľadajú tak istotu u známych, že ich vzťah je bezproblémový a plne funkčný. Komentáre, lajky, ktoré im napíšu, sú pre nich podstatnejšie ako samotné gestá," povedala v rozhovore pre Daily Mail Nikki Goldstein. Práve takíto ľudia vidia v lajkoch a komentároch potvrdenie o tom, že ich vzťah je perfektný. 

Páry, ktoré sa odfotia a hneď pridajú fotky na sociálne siete, podľa odborníčky tak prichádzajú o tie skutočne krásne okamihy, ktoré majú spoločne prežiť a miesto toho riešia, aký filter použijú, aký hashtag napíšu a to je chyba. "Mali by robiť fotografie, aby si uchovali spomienku a nie riešiť sociálne siete," myslí si Goldstein.

Správny prístup zverejňovania fotiek je podľa Goldstein jednoduchý. Množstvo párov nemá potrebu zverejňovať svoje fotografie na sociálnych sietiach a zdielať všetko, čo robia, kde sú, ako sa majú. "Keď už niečo zverejnia, chcú aby ich post bol skôr zábavný a vtipný, nie majetnícky a sebecký. Sociálna sieť má slúžiť, ako dobrá spomienka a odraz reálneho života, nie ako niečo povrchné a vymyslené. Skutočnosť môže byť úplne iná a nikto nevie, čo sa reálne deje za zavretými dverami domácnosti," dodala Goldstein.

Pozrite si archívnu reportáž TV JOJ, ako si správne urobiť selfie.

Súvisiace články