Oblačno
24°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Obvinili ju z obchodovania s deťmi, policajtov čakalo veľké prekvapenie
Zdielať na

Obvinili ju z obchodovania s deťmi, policajtov čakalo veľké prekvapenie

USA / Umelkyňa z Ohia, Kathy Cadle, sa roky venuje vyrábaniu super realistických bábik. Na pohľad sú na nerozoznanie od skutočných bábätiek, prepracované do posledného detailu. Jej vášeň však už musela vysvetľovať aj polícii, keď k nej vtrhli do domu po tom, čo dostali hlášku o obchodovaní s deťmi.

Kathy Cadle sa začala, spolu so sestrou, venovať výrobe bábik pred tromi rokmi. Ich mama im totiž zanechala bohatú zbierku bábik, ktoré boli jej vášňou. Kathy so sestrou to však dotiahli do dokonalosti. Bábiky sú prepracované do posledného detailu a zdá sa, že mnohé ženy ich využívajú aj ako náhradu za vlastné deti, ktoré z rôznych príčin nemôžu mať. Najnovšie ich začali používať aj v centrách starostlivosti o seniorov ako terapeutickú pomôcku pre ľudí trpiacich Alzheimerovou a Parkinsonovou chorobou, či demenciou. Umelé bábätká im pomáhajú pri oživovaní spomienok a pôsobia tiež upokojujúco. 

Facebook

​Sú skutočne ako živé

Že je bábätko len bábikou uvidíte až na druhý či tretí pohľad. Zmiasť sa nechali aj ľudia na známom nákupnom portáli, kde sestry svoje bábiky predávajú. U Kathy Cadle totiž zazvonil policajt, že má informáciu o predaji detí cez internet. Kathy neverila vlastným ušiam a s radosťou policajtovi ukázala, aké deti to vlastne za približne 500 dolárov predáva. Pobavený policajt uznal, že mohlo dojsť k omylu. 

Facebook

Facebook

Facebook

Facebook

Chronicle.net

Chroniclet.net

Súvisiace články