Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Títo ľudia vedia, ako byť oporou pre onkologických pacientov
Zdielať na

Títo ľudia vedia, ako byť oporou pre onkologických pacientov

BRATISLAVA / Štvrtkový večer patril 6. ročníku exkluzívneho benefičného predstavenia Umenie pre život, ktoré vzniká spojením síl Národného onkologického ústavu a Slovenského národného divadla. Motívom unikátneho podujatia bolo nielen poďakovať sa všetkým, ktorí pomáhajú zlepšiť život onkologickým pacientom, ale aj upriamiť pozornosť na dôležitosť prevenciu.

Tento rok sa organizátori naozaj prekonali. Po prvýkrát sa dielo hudobno-dramatickej legendy Hectora Berlioza Faustovo prekliatie dočkalo jedinečného spracovania. "Skĺbili sme spolu orchester, operu i balet," povedal riaditeľ Národného onkologického ústavu MUDr. Jozef Dolinský. 

Vystúpil i Szabo

"Vždy, keď vstupujem pri tejto akcii na javisko, myslím aj na aj svojich blízkych a všetkých, ktorým nie je dopriate mať zdravie," povedal sólista baletu Slovenského národného divadla Andrej Szabo. 

Práve zdravie pekne potrápilo organizátorov tesne pred slávnostným galavečerom. "Ochorela nám jedna herečka a museli sme za ňu rýchlo hľadať náhradu," povedal riaditeľ Opery Slovenského národného divadla Slavomír Jakubek. 

Bol to zážitok

Nikto v hľadisku si ale túto drobnú peripetiu nevšimol. Diváci si odnášali iba pozitívne dojmy. "Bol to naozaj skvelý umelecký zážitok," povedala moderátorka Andrea Pálffy Belányiová. 

"Každá choroba sa ľahšie zvláda, ak prežijeme nejaký umelecký zážitok. Zabudneme tak na všetky ťažkosti, ktoré nám tá ktorá choroba prináša," povedala moderátorka Adriana Kmotríková.

Súvisiace články