Polojasno
19°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Harry Potter mánia je opäť tu. O polnoci stáli v radoch stovky nadšencov
Zdielať na

Harry Potter mánia je opäť tu. O polnoci stáli v radoch stovky nadšencov

BRATISLAVA / Harry Potter a prekliate dieťa. Nová kniha od svetoznámej spisovateľky J.K. Rowling sa o polnoci začala predávať aj na Slovensku. V rade na ňu čakali stovky čitateľov. Okrem knihy boli na nadšencov pripravené dobroty z Rokfortu a vedomostné kvízy.

Ľudia stáli pred kníhkupecvom pred polnocou len preto,aby si kúpili najnovšiu knihu o Harrym Potterovi. "Harry Potter je život. Chcel som sa stať súćasťou čarodejníckeho sveta aspoň na chvíľu," hovorili kupujúci.

Neodmysliteľnou súčaťou čarodejníckeho sveta sú sovy. So svojou Šumienkou si prišla po knihu aj herečka Zuzana Hassová. "Toto je úžasne, čo vidím, za chvíľu bude polnoc. Tak toto som nečakala. To je vlastne veľmi pozitívne, lebo ľudia potom tým pádom radi čítajú," povedala herečka.

Okrem samotnej knihy na fanúšikov čarodejníckeho sveta čakalo množstvo súťaží, ale aj čarodejnícke občerstvenie a špeciálny elixír. Prvých 200 kusov knihy sa vypredalo behom 1 minúty. "Trhá to rekordy, v Severnej Amerike to boli za 2 dni 2 milióny predaných titulov. A za 3 dni vo Veľkej Británii to bolo 700 000 predaných titulov. Predpokladáme, že to bude najsilnejší titul roka," uviedol marketingový riaditeľ Lukáš Bonk.

Zdielať na

Súvisiace články