Oblačno
15°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Speváčka Marika Gombitová oslavuje šesťdesiat rokov
Zdielať na

Speváčka Marika Gombitová oslavuje šesťdesiat rokov

BRATISLAVA / Speváčka Marika Gombitová, ktorá sa po takmer tridsiatich rokoch vracia na koncertné pódiá, oslavuje dnes 60. narodeniny. V ten istý deň ale oslavuje aj meniny.

Začiatky s Modusom

Marika Gombitová odštartovala svoju hviezdnu kariéru spolu so skupinou Modus v roku 1977. Kapela svoj úspech postavila na svojej vlastnej tvorbe, či už hudobnej alebo textárskej. O tú druhú sa staral básnik Kamil Peteraj. "Marika nikdy neodišla z pódia s jedným potleskom," povedal Peteraj. 

​"Bola veľmi pozorná, veľmi učenlivá v určitých veciach. Mala prirodzené vyžarovanie," potvrdil aj hudobník Ján Lehotský.

Túži po zdraví

Marika je úspešná aj v mnohých diváckych anketách. Stala sa niekoľkonásobnou Zlatou slávicou. Jej hit Vyznanie je asi najemotívnejšou skladbou v histórii slovneského popu a stala sa hitom storočia. 

"Chcela by som byť zdravá a šťastná," povedala na margo svojich okrúhlych narodeninách. "Zdá sa mi vyrovnaná, mám z toho radosť," povedal hudobník Miroslav Žbirka. 

Svoje narodeniny bude Marika Gombitová oslavovať ešte raz a to presne o mesiac, kedy svojim fanúšikom zaspieva na svojom vlastnom koncerte po takmer tridsiatich rokoch. 

Súvisiace články