Zatiahnuté
19°
Bratislava
Pankrác, Pankrác
12.5.2024
Lietajúce chlpy na Downing Street. Bijú sa vládne mačky
Zdielať na
Zaujímavosti

Lietajúce chlpy na Downing Street. Bijú sa vládne mačky

Zdroj: Twitter/Larry the Cat

LONDÝN / Londýnskou vládnou ulicou Downing Street otriasajú bitky medzi premiérskou mačkou z čísla 10 a mačkou z neďalekého ministerstva zahraničných vecí. Obzvlášť tvrdo sa do seba Larry a Palmerston pustili v pondelok, čo na Twittri zdokumentoval fotograf Steve Back, ktorý sa momentálne venuje politickému dianiu.

Podľa Steva Backa sa títo kocúri bijú už "týždne a týždne". "V pondelok som pokrýval bežné politické udalosti, keď sa zrazu z budovy ministerstva zahraničných vecí vynoril Palmerston," povedal fotograf denníka The Daily Telegraph. 

Najskôr to vyzeralo, že sa nič diať nebude, ale potom sa do seba šelmy pustili. Nováčik Palmerston vyšiel z bitky so zraneným uchom a veterán Larry, ktorý sídli na čísle 10 od roku 2011, prišiel o obojok. Back usudzuje, že ak sa nestane nič, skončia bitky smrťou niektorého zo zvierat. 

Situácia došla tak ďaleko, že svoju pomoc ponákol britskej vláde renomovaný spolok na ochranu zvierat Battersea Dogs and Cats Home. Lietaniu chlpov na Downing Street sa venuje nielen britské média, ale aj svetové agentúry. 

Zdielať na

Súvisiace články