Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Kocúr Larry sa nesťahuje s Cameronom, zostáva na Downing Street 10
Zdielať na

Kocúr Larry sa nesťahuje s Cameronom, zostáva na Downing Street 10

Zdroj: Profimedia

LONDÝN / Larry, kocúr žijúci na Downing Street 10, sa po odchode Cameronovcov zo sídla britských premiérov nevysťahuje. Na známej adrese zostane, aj keď sa tam nasťahuje nová premiérka Theresa May, píše britský denník The Guardian.

Bielo-hnedý kocúr Larry bude aj naďalej obývať Downing Stree 10. "Je to mačka v štátnej službe, nepatrí Cameronovcom, zostáva tu" informovala hovorkyňa úradu vlády.

Larry, ktorý sa do sídla predsedu vlády presťahoval z útulku Battersea Dogs and Cats Home v roku 2011, má "silný pud dravca", ktorý ho predurčuje aby chytal potkany.

Skvelý doplnok

David Cameron jeho príchod do domu privítal a povedal, že je "skvelým doplnkom" do tímu na čísle 10. Larry bola prvá mačka, ktorá do sídla prišla potom, čo v roku 1997 jeho predchodca, kocúr Humphrey, odišiel do dôchodku.

Humhreyho na krátky čas v roku 2007 nahradila Sybil, domáce zvieratko vtedajšieho kancelára Alistaira Darlinga, ale keďže sa neudomácnila, poslali ju späť do Škótska.

Hľadá sa kaderník

Na neoficiálnom účte s menom Larry na Twitteri sa v pondelok objavil status: "Vie niekto o nejakom dobrom mačacom kaderníkovi, ktorý má zajtra čas? V Stredu musím na niekoho urobiť dojem..."

Ešte predtým sa objavil status: "A ešte jedna vec, kým dostaneš tú prácu, TheresaMay2016 - povedz ľuďom, že si ma necháš v čísle 10."

Najčítanejšie správy