Polojasno
17°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Oslávte Bachove narodeniny v uliciach Bratislavy s jeho hudbou
Zdielať na

Oslávte Bachove narodeniny v uliciach Bratislavy s jeho hudbou

SLOVENSKO / Už v pondelok sa na výročie narodenia Johanna Sebastiana Bacha Bratislavou rozozvučia tóny jeho známych diel. Do ulíc vyrazia umelci aby obyvateľom a návštevníkom hlavného mesta ponúkli nevšedný zážitok. Zapojiť sa samozrejme môžu všetci na Slovensku a to tým, že na akomkoľvek verejnom priestranstve zahrajú skladbu od Bacha.

Oslávte 331. narodeniny Johanna Sebastiana Bacha jeho hudbou. Happening Bach in the subways po prvý krát na Slovensku. Na Hlavnej stanici, v podchode na Trnavskom Mýte a Hodžovom námestí.

V roku 2011 oslávil výročie narodenia Johanna Sebastiana Bacha koncertom v metre mesta New York umelec Dale Henderson. Pripojili sa k nemu ďalší dvaja muzikanti, ktorí hrali pre cestujúcich počas celého dňa.

Tisícky hudobníkov

Počas nasledujúcich piatich rokov sa myšlienka rozširila po celom svete.V roku 2015 táto narodeninová oslava prebiehala už v 69 mestách v 23 krajinách sveta a zúčastnili sa jej tisícky hudobníkov.

Teraz po prvý krát prichádza na Slovensko, do Bratislavy. Bude sa konať v pondelok 21. marca na viacerých miestach.

Bach v Bratislave

Hudbu Johanna Sebastiana Bacha budete môcť počuť konkrétne na Hlavnej stanici, v podchode na Trnavskom Mýte a podchode na Hodžovom námestí v čase od 8:00 ráno do 18:00 podvečer.

"Je to oslava narodenín Johanna Sebastiana Bacha hraním Bachovej hudby na verejných priestranstvách, tam kde sa pohybuje veľa ľudí. Keďže Bratislava stále nemá metro, tak to budeme robiť na hlavnej stanici, na autobusovej stanici, na hlavnom námestí, v podchode na Hodžovom námestí, v podchode na trnavskom mýte," upresnil organizátor akcie a známy porotca z talentovej šou Česko Slovensko má talent Jaroslav Slávik.

Súvisiace články